[Mplayer-users] dga problem

Jacob Ilsø Christensen firelake at mail1.stofanet.dk
Wed Apr 25 14:48:38 CEST 2001


I cannot get dga to work. The dga program that comes with XFree works
(though it shows grayscale colors only).

I got the following:

X: XFree86-4.0.1-1
Video card: Matrox|MGA 1064SG [Mystique]

-vo x11 works fine, but I would be nice to speed it up a bit since I got a
Pentium 166 MMX.

dga is found and compiled in mplayer, but when I use the -vo dga flag I get
the following error:

MPlayer 0.11cvs-010418-06:45  (C) 2000-2001 Arpad Gereoffy
<arpi at thot.banki.hu>

Reading config file: /etc/mplayer.conf: No such file or directory
Reading config file: /root/.mplayer/config
Reading /root/.mplayer/codecs.conf: 15 audio & 26 video codecs
font: can't open file: /root/.mplayer/font/font.desc
==> Found video stream: 0
Detected MPEG-PS file format!
==> Found audio stream: 0
mpeg2dec-0.2.0-release (C) 2000-2001 Aaron Holtzman & Michel Lespinasse
Using MMX for IDCT transform
Using MMX for motion compensation
VIDEO:  MPEG1  352x240  (aspect 12)  29.97 fps  1437.5 kbps (179.7 kbyte/s)
[V] filefmt:2  fourcc:0x1  size:352x240  fps:29.97  ftime:=0.0334
Found audio codec: [mp3] drv:1 (MPEG layer-2,3)
mp3lib: Processor ID: 543
mp3lib: i586 processor detected.
AUDIO: samplerate=44100  channels=2  bps=2
Found video codec: [mpeg12] drv:1 (MPEG 1 or 2)
X11 running at 1024x768 depth: 32
vo_dga: X running at: depth=24, bpp=32, r=ff0000, g=00ff00, b=0000ff (-bpp
X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such
  Major opcode of failed request:  145 (XFree86-DGA)
  Minor opcode of failed request:  12 (XDGAQueryModes)
  Serial number of failed request:  9
  Current serial number in output stream:  9

Does anyone have an idea about what's wrong here?

Thanks in advance,
Jacob Ilsø.

Mplayer-users mailing list
Mplayer-users at lists.sourceforge.net

More information about the MPlayer-users mailing list